top of page

OM OS

Kaunis Unelma 
... er finsk og betyder oversat til dansk: "en smuk drøm".
Vores finske lapphunde og Kennel Kaunis Unelma er for os, når drømme bliver til virkelighed.
Livet med den finske lapphund - er en smuk drøm...
Vi bor med vores hunde i "Skovkrogen" på Bornholm - i smukke, rolige og idylliske omgivelser på landet med stor indhegnet grund, marker, skove, med dyr omkring os - og kun få kilometer til havet, hvor vi ofte tager til ... - og går lange ture, lytter til havets brusen alt imens vores hunde "dypper" poterne.
 
Bornholm har en perlerække af smukke, idylleriske og oplevelsesrige naturoplevelser som vi med vores hunde tager på "eventyr" i, og indimellem tager vi på bytur. 
Vi udforsker skovene, strandene, klipperne - og det smukke, frodige, farverige kuperede terræn.
På de daglige gåture "hilser" vi naturligvis pænt på rovfuglene og råvildtet,
Vi avler efter DKK's sundheds -og avlsrestrektioner samt Spidshundeklubbens avlsanbefalinger, hvilket vil sige, - at vi kun avler på sunde, raske og racetypiske Finske Lapphunde.
 
Forældrene til hvalpene har været udstillet og bedømt af dommere. De er HD-fotografererede, og HD-frie (A, B eller C hofter), AD-fotografererede og AD-frie.
De er ECVO øjenlyst (raske øjne), og testet "fri eller bærer" for Prcd/PRA-DNA. Derudover tester vi også for GSDI/Pompes om de er "fri eller bærer".
Vi avler efter racetypiske forældre med fine temperamenter. Det vil sige - smilende, glade og aktive familiehunde, der også vil være velegnet til konkurrencer indenfor lydighed. Rallylydighed, Agility, Nosework og Udstilling etc.
Vi forsøger efter bedste evne at forstå vores hunde - og hvalpe, deres kropssprog, signaler og deres forskellige behov.  
Vi respekterer dem, og gør vores bedste for at skabe de fineste rammer for vores hunde -og hvalpe, således at deres liv og tilværelse hos os som familiehunde er og bliver så "perfekt" som muligt. 
 
Lidt om os:
Marianne Magnusson.jpeg
MARIANNE MAGNUSSON (55)
Kennelmutter

Marianne Magnusson er gift med Michael, mor til Anders (33) og Malene (27), svigermor - og farmor til Zach på 5 år. 

 

Marianne er uddannet DKK opdrætter, - og instruktør, og har kennelmærket "Kaunis Unelma".

Marianne underviser i udstillingstræning, hvalpe -og unghundetræning, "leg med din hund", mentalstimulering og soignering/pelspleje.

Marianne har taget initiativ til Facebook gruppen "Finsk Lapphund på Bornholm" - og arrangerer bl.a. gåture i den bornholmske natur, fællesspisning m.m. Der sniger sig ofte andre hunde(racer) med på gåturene. 

Marianne er sammen med Mille og Säde certificeret som Læsehunde"-team og Besøgshunde-team. 

Marianne udstiller sine hunde - og andres hunde i både ind og udland. Når Marianne ikke selv skal udstille sine hunde i DK - så hjælper hun Dansk Kennel Klub  på deres udstillinger i Danmark.

Marianne er hjemmegående og bruger mange timer sammen med sine hunde, hvalpekøberes - og andres hunde.

Der er ofte hundebesøg - og legeaftaler samt pasning af hunde i Skovkrogen.

 

Februar 2019 påbegyndes en ny, spændende og lærerig uddannelse som DcH instruktør, og derefter påbegyndes en overbygning i Rally Lydighed og Familiehunden.

Michael Magnusson.jpeg
MICHAEL MAGNUSSON (63 år)
Kennelfatter

Michael Magnusson er gift med Marianne, far til Anders (32) og Malene (26), svigerfar og farfar til Zach. 

 

Michael arbejder til dagligt som Key Account Manager hos BHS Logistics.

I sin fritid nyder Michael at cykle på sin racercykel -og mountainbike i den bornholmske natur og det bliver også til deltagelser i forskellinge cykelløb. Marianne og hundene er med som trofast "heppekor og back up" .

Det er bl.a. på cykelturene i skovene at Michael finder ny, sjove og oplevelsesrige gåture for os og vores hunde. Han nyder at gå på opdagelse - nærmest "off-road" med Tuuri og Mowgli. 

Michael er turguide på gåturene i "Finsk lapphund på Bornholm", og det er altid spændende. 

Når Team Kaunis Unelma skal til konkurrencer og på udstilling(er) er det Michael der står for "rejseplanen" frem til destinationen. 

Han kalder sig selv for "chauffør, vandbærer og hundelufter".   

Michael hjælper også gerne med udstilling af vores hunde -og hvalpe.  

bottom of page