top of page

VÆRTSFAMILIER

Hvad er en udstationering, og hvad indebærer det?
 
En udstationering foregår som regel på den måde, at opdrætter enten spørger en god familie som opdrætter kender rigtig godt i forvejen, eller og så kan det være en kommende hvalpekøber/familie – som opdrætter har tænkt kunne være et godt match for både familien, hunden og opdrætteren. Så istedet for at købe hvalpen kan opdrætter foreslå familien at blive Værtsfamilie for hvalpen. 
 
En udstationering betyder at en ”særdeles lovende” hvalp eller unghund – set med opdrætterens øjne, kan erhverves til en reduceret pris eller vederlagsfrit mod særlige betingelser – det afhænger helt af, hvad Værtsfamilie og opdrætter bliver enige om. 
 
Der skrives naturligvis en fyldestgørende DKK udstationeringsaftale om udstationeringsforholdet samt et tillæg dertil med de særlige aftaler der indgås. 
 
I det daglige og i hele hundens liv skal den bo fast hos sin Værtsfamilie, men på papiret ejes den af opdrætteren.
Tæven indtil den aftalte dato -og avlsretten og for hanhunden avlsretten i hele dens levetid jvr. det aftalte i ”udstationerings-aftalen”.
 
En tæve skal være hos opdrætteren fra slutningen af drægtigheden og indtil hvalpene er fyldt 8 uger. Det er derfor vigtigt at opdrætter har en god kontakt – og ”fortroligt bånd” med tæven.
 
Er der tale om en hanhund har opdrætter avlsretten i hele hundens levetid, og vil altid have muligheden for at bruge hannen i avl. En hanhund hentes af opdrætter og lånes indtil parring(er) har fundet sted. Derefter afleveres han på sin bopæl igen.
At have en udstationeret tæve kræver noget mere af Værtsfamilien end hvis det er en hanhund.
 
Det er opdrætteren, der bestemmer hvornår og med hvilken hanhund tæven skal parres med.
Parringstidspunktet aftales nærmere imellem opdrætter og værtsfamilie, dog er det opdrætteren samt hundene (tæven og hannen), der i den sidste ende afgør, hvornår der skal parres.  
 
Hvis det skulle vise sig at hunden IKKE kan indgå i avl, kan opdrætter normalt nedlægge avlsforbud og ejerskifte hunden til Værtsfamilien, som så ejer hunden.
 
Det er vigtigt at understrege at udstationeringshunden skal blive ved sin Værtsfamilie hele sit liv.
Vi kan og vil kun tage hunden hjem, hvis kontrakten misligholdelse eller dyreværnsloven ikke overholdes.
 
Altså foregår en udstationering på den måde at Værtsfamilien skal være hundens familie igennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos dens familie.
 
Familien for som udgangspunkt hunden vederlagsfrit eller til en reduceret købspris jvr. udstationeringsaftale og evt. tillæg.
På ”Ejerbeviset” er det opdrætteren som er ejer af hunden, og forbliver ejer indtil den aftalte dato, hvor hunden ejerskiftes af opdrætter til Værtsfamilien.  
Skulle I være interesseret i at høre mere om det at være Værtsfamilie for Kennel Kaunis Unelma - så skriv og fortæl os hvem I er, hvad I kan tilbyde en hvalp fra os, og hvorfor I kunne være interesseret i at blive Værtsfamilie
 - for en af vores hunde. 
 
Øverst på hjemmesiden finder I fanen "kontakt os".
 
Vi glæder os til at høre fra jer.
bottom of page