top of page

PRÆSENTATION

NORDCH - DKCH - NOCH - SECH - KBHJV14 - RBM
 
LAPINLUMON NELIAPILA 'MILLE' (import SE)
Mille er en smuk, altid smilende, livlig og glad finsk lapphund. Bedårende og charmerende. Hun er lydig, nyder opmærksomhed, og har den dejligste pels, en stor og flot hale, der altid er i bevægelse.
Mille er en selvstændig hund som indordner og tilpasser sig. Hun er kærlig, omsorgsfuld og en ansvarsbevidst mor, der passer sine hvalpe flot.
Mille er en rigtig ”kælepotte”, en ”kyssepige”, som nyder at blive nusset med og hun putter sig gerne tæt ind til os. 
Mille nyder at løbe stærkt og frit. At lege "fang mig" med sine "hundelegekammerater" er det bedste.
Hun ville elske at hyrde får eller kvæg, men mulighederne har vi ikke.
Mille er lærenem, samarbejdende og nyder at lære nyt. Hun kan flere sjove tricks.
Den bedste træningsdisciplin for Mille er næsearbejdet, hvor hun skal bruge alle sine lugte og duftesanser, eller "gemmeleg i haven", hvor hun skal finde det jeg har gemt.
Mille og jeg har gået til schweizer sportræning, deltaget på "sjov med næsen" og "Nosework" kurser, når muligheden har været der.
Hun har gået til rallylydighed på konkurrenceplan og har gjort det godt.
 
Mille er en enestående "showdog", der elsker at være "på i ringen".
Under vores mange udstillinger i ind og udland har Mille opnået mange flotte resultater, placeringer og flere titler på kort tid.
 
Mille er godkendt Læsehund og Besøgshund.
Mille blev i sensommeren 2018 udstationeret da hun ikke længere vil indgå i avlsarbejdet pga. livmoderbetændelse, og bor nu hos organist Charlotte Andersson i København. Hun har vænnet sig til lydene fra Charlotte's musikinstrumenter og "støjen" fra storbyen.
Hendes varme smil spreder glæde i arbejdet som terapihund, og hun får fuld opmærksomhed fra alle som hun møder i sit arbejde. Mille har fået sin helt egen fanklub!
Vi holder meget af Charlotte og har en tæt kontakt. Vi følger tæt Mille i hendes nye drømmetilværelse.
De er et perfekt match der sammen spreder smil, glæde og latter.
De giver kærlighed, nærvær og omsorg til rigtig mange børn, unge og voksne, der har brug for det. 
Mille vil ALTID have en ganske særlig plads i vores hjerter. Hun er min øjesten. 
 
Mille er vores første avlstæve, og har fået to hvalpekuld, "A Tale of..."  den 29. november 2016 og "Beautiful Miss..." den 22. september 2017.
Læs mere om Mille's helbredsoplysninger på siden HER
 
LAPINLUMON UNELMA 'SÄDE' (import SE)
.
Säde er min "soulmate".
Hun smuk, kærlig og meget omsorgsfuld. Hun er klog og snu. Hun har det blideste og mildeste sind og temperament. 
 
Säde er sød, blød og rolig – og nyder opmærksomhed. Hun er en familiehund med stort "F", som er særdeles god til at tilpasse sig, men bryder sig ikke om "uro, larm og skrig".
Säde er en rigtig ”kælepotte”, der gerne vil nusses med hele tiden.
 
Hun har en fin hukommelse og husker os på madtiderne! 
Säde er lydig, når bare der ikke kommer rådyr....! 
 
Säde er meget dygtig til at aflæse kropssprog, signaler og holdninger hos både mennesker og dyr.
Hun har et helt særligt og unikt "talent" for at aflæse, være tilstede i nuet og til at støtte børn med særlige behov og udfordringer, hvad enten det er indlæringsproblematikker, sociale udfordringer eller sygdom.
Det samme er gældende med ældre mennesker med sygdom og særlige behov.
Säde har et meget stærkt jagtinstinkt. Hendes næse er god, og hun søger gerne efter sin mad i græsplænen. Godbidderne – dem kan hun ikke få nok af!
Säde har opnået at få 2 certer, men synes ikke om at dommerne skulle føle, mærke og "trykke" på hende. Jeg udstiller hende derfor ikke længere. Hun manglede et cert i at være Dansk Champion.
Säde er vores ældste hund på 12 1/2 år. Hun nyder roen hjemme i vores store have og sine daglige gåture i skovene og ved havet, hvor der skal løbes om kap med resten af flokken.
Säde flyttede ind hos os som 7-årige pensioneret avlstæve.
Hun har igennem årene fået mange børn, børnebørn og oldebørn, der bor i flere forskellinge Europæiske lande.
Mille er fra Säde's 2. kuld. Säde er mormor til vores "Eventyrkuld og Ædelstenskuld".
Säde er gået på pension som Læse og Besøgshund samt Avlstæve, og nyder sit otium.
Læs mere om Säde's helbredsoplysninger på siden HER
IMG_6161.JPG
Lucy smilende ansigt.JPG
Kantaa_passer_på_stolen.JPG
NORDCH - NOCH - DKKV18 - DKCH - SECH - KBHV17 - KBHJV16 - RBM
 
Årets RACEVINDER 2018 i Dansk Kennel Klub
 
JARFA'S TSAIKKA 'TUURI' (import FI)

Tuuri er vores "amazing bigboy" - det er et kælenavn han har fået af opdrætter Henna og mig. 
Tuuri er en meget blid, kærlig og smuk dreng. Han har det mest fantastiske blide sind og temperament. Han er en stor familiehund, der er stærkt knyttet til sin familie. Han er kælen og nyder opmærksomhed, men er ikke en "skødehund".
 
Tuuri er nysgerrig og skal altid følge med i, hvad vi laver. Han er imødekommende, tillidsfuld og når han vil have opmærksomhed så "poter" han os, og vil gerne "holde i hånd".
Tuuri er en rolig, lydig og en meget afbalanceret hanhund, der hviler rigtig godt i sig selv, og som på ingen måde har dominans i sig. 
Tuuri er glad for at løbe, lege og helst sammen med andre hunde. Han nyder sine besøg af "bestfriends" og er god til at være sammen med andre hunde og hanhundene. Han hilser altid pænt på alle også andre hunde, katte, heste, får og kvæg. 
Tuuri er god at træne med - en rigtig arbejdshund. Han er vedholdende, og kan blive ved. 
Han er god til at fastholde koncentrationen, er hurtig til at forstå og indlære nyt.
Tuuri og jeg træner rallylydighed. Vi har deltaget i konkurrencer og på kort tid opnået fine resultater, placeringer og titler - senest ved "Årets Hund 2018 - Rally Begynder - nr. 7" i Dansk Kennel Klub. 
Tuuri møder stor ros og anerkendelse fra dommerne, der er yderst begejstret for alt hos Tuuri. Hans proporationer, den tykke og kompakte pelskvalitet. Hans meget fin temperament m.m.
Tuuri og jeg deltager på udstillinger i ind og udland. Jeg får stor ros og anerkendelse fra dommerne. De er yderst begejstret for ham. Hans proporationer, bevægelser, den tykke og kompakte pelskvalitet. Hans meget fin temperament m.m.
 
Sammen har Tuuri og jeg på meget kort tid opnået flotte resultater, placeringer, fine titler og bedst i "bedst i racen" flere gange senest har Tuuri opnået den fornemme titel som  "Årets Racevinder 2018" i Dansk Kennel Klub.
Tuuri er en meget smuk og fin repræsentant for sin race. På finsk Suomenlapinkoira. 
    
Tuuri er en hund, der helst er ude - også gerne om natten. Han nyder sin "udsigtspost" i haven, hvorfra han sidder som "løvernes konge" ser og observere alting. Tuuri er en stille hund med meget lidt "lyd" på. Han er en ikke gøende hund, men en vogter, der "kalder", at vi skal komme nu. Han løber ikke længere væk end at han kan se os. Når vi kalder så kommer ham.
De gode, lange gåture i skovene, hvor han kan få snuset, lettet ben og gå på dufteoplevelser, er et must. En bytur er hyggeligt for der er mange dufte fra andre hunde. At være med ved havet, hvor der løbes frit i sandet kan han godt lide, men vandhund - det bliver han aldrig! 
Tuuri indgår i vores avlsarbejde. Han har 3  hvalpekuld i Danmark "Beautiful Miss". (4 tæver), "Garlishee" (4 tæve og 2 hanner) og med Pilvi's "A-kuld" (2 tæver og 4 hanner).
Læs mere om Tuuri's helbredsoplysninger på siden HER
 
DKCH - DKJUCH - DKJV17 - KBHJV17 - RBM
MEST VINDENDE JUNIORHUND 2018
 
KAUNIS UNELMA A TALE OF MOWGLI  ("fra A-kuldet")  A Tale of...  "Eventyrkuldet".
Mowgli er familiens smilende, glade spilopmager, der altid har nye sjove, opfindsomme
"ting i gang", der lige skal afprøves!
 
Mowgli er en smuk, smilende og livlig hanhund, der med sin tilstedeværelse, sit glade og smilende ansigt, sin charme og livsglæde altid får smilene frem i ens øjne og på læberne.
Selv mener han aldrig, at han gør noget "ikke så hensigtsmæssigt eller forkert"!
Han skulle jo bare lige.... :-) meget underholdende og én rigtig Mowgli.
Mowgli er blid, kærlig og har det skønneste temperament. Han har ingen dominans i sig.
Han er en "pleaser" og den gode legekammerat samt den bedste legeonkel for vores hvalpe.
 
Mowgli er meget lydig, opmærksom på mig, og nyder sine alenetid i vores træningstimer, men nyder også i fulde drag at være en del af i flokken uanset, hvor stor den måtte være. 
Mowgli er meget lærenem og har et stort behov for ny spændende, udfordrende indlæring, hvor han skal koncentrere sig, og hvor han kan opnå opmærksomhed, anerkendelse og ros.
Han elsker at arbejde og er lynhurtig til at forstå nye kommandoer, ny indlæring og han kan blive ved. Vi træner lydighed og rallylydighed. Han er min bedste træningsmakker.
Mowgli har hyrdeinstinkt. Han er vildt begejstret for mentaltræning, sportræning og Nosework, og som Mille, er han altid dybt fokuseret og koncenteret om opgaven, målrettet og meget udholdende. Mowgli finder ALT, hvad vi gemmer. 
Mowgli er altid i hopla, frisk på leg og narrestreger! At have legekammerrater på besøg, der gider løbe om "kap" og springe over alt muligt, er noget af det bedste han ved, og hvis der så også lige blive leget "søg efter guffer" - er han helt i hopla. 
Mowgli og jeg deltager i udstillinger i ind som udland, og som sin mor Mille er han en enestående "showdog", der med sit smukke og blide ansigtstræk, det store smil, den fine hale, super pelskvalitet, gode bevægelser nyder sin optræden i ringen.
På ultra kort tid har han opnået fine resultater. Det er blevet til  2 flotte juniortitler på kun to måneder, og få måneder efter var han den første finske lapphund i Danmark, der fik den nye titel Dansk Junior Champion.
Han er en meget lovende hanhund, som bliver spændende at følge i de kommende år. 
Byturene nyder han stille og roligt. De gode lange skovture, hvor snuden er på "arbejde", er vigtig mentaltræning for ham. Mowgli kan godt lide store vandpytter, mudder og vandløb!
Mowgli er en rigtig smuk og fin repræsentant for den finske lapphund, og han indgår i vores avlsarbejde.
Læs mere om Mowgli's helbredsoplysninger på siden HER
KBHJV18
KAUNIS UNELMA BEAUTIFUL MISS SAFIR 'KAYA'  (fra B-kuldet) Beautiful Miss...  "Ædelstenskuldet".
Kaya er vores avlstæve og fik sit første hvalpekuld i sommeren 2019. Hun er på mange måder en tro kopi af sin far ’Tuuri’.
 
Hun er smuk, lige så blid og kærlig som Tuuri, Det fantastiske sind og rolige temperament har hun fra sin far. Hun er en "amazing girl".
Kaya er legesyg, charmerende og altid meget smilende. Hun er så kælen og hengiven, og nyder at få opmærksomhed og holde i hånd. Hun er en hund, der meget gerne vil lægge ude også om natten ligesom resten af flokken.
Kaya er lydig, opmærksom og kommer når vi kalder på hende. Hun er ikke utryg eller bange ved noget, Hun er god til at tilpasse sig i nye omgivelser. Der er yderst sjældent "lyd" på Kaya.
 
Kaya elsker at træne og rallylydighed og næsearbejde er hendes fortrukne hundesport. Hun er ivrig for at lære og forstå nye sjove opgaver og udfordringer. Hun nyder tydeligt kontakten og det samarbejde, der er mellem hende og mig.
Når øvelser eller opgaver er forstået og udført med efterfølgende ros og belønning bliver hun meget stolt og hendes ansigt er et stort smil. 
Kaya har hyrdeinstinkt. Nyder at løbe efter fuglene i haven og kan hun trække mig ned i én andedam eller sø, hvor der er fugle, ænder og svaner - så gør hun det meget gerne. Bandit!
Hun ’dutter’ med sin snude når hun inviterer til leg, eller vil have opmærksomhed. Hun elsker når ’der sker noget’, og er altid med på leg, narrestreger og gåture, men er samtidig en meget rolig hund, der hviler godt i sig selv, og som nyder at slappe af i trygge omgivelser.
Kaya hilser pænt på andre dyr. Hun sender rolige og afdæmpende signaler og hendes kropssprog er altid smilende, afslappet og roligt. Hun er afventende og læser hurtigt om der skal/kan leges eller ej.
 
Hun er nysgerrig overfor fremmede, men ikke frembusende og afventer før hun ’går frem’. Hun er super god til at aflæse om et barn f.eks er bange for hende. I de tilfælde søger hun lidt væk og sætter sig på eget initiativ i en passende afstand således at barnets tryghedszone ikke belastes.
Kaya elsker at lege sammen med andre hunde. Hendes bedste ven er hendes halvbror Mowgli som hun leger, sover, går ture og spiser sammen med. Hun er god til at lære fra sig eks. hun viser gerne hvordan man graver huller! Når Coda og Chio kommer på besøg så har hun en "fest" med løb og leg i haven.
Kaya og jeg deltager på udstillinger i ind og udland. Jeg nyder at løbe med hende i ringen. Hun er smilende, tillidsfuld og nysgerrig. Hun er fokuseret og gør præcis, hvad jeg beder hende om. Hun hilser stille og roligt på dommerne og giver gerne et "kys", hvis hun kan komme afsted med det. 
Kaya er vores avlstæve og den smukkeste ædelsten. Hun er: "when dreams come true"
Læs mere om Kaya's helbredsoplysninger på siden HER
ALINA 'LUCY'
Lucy er udstationeret og bor i Hillerød. Hun er nyeste avlstæve.
Da jeg blev spurgt til en parring imellem smukke, henrivende, kærlige Kello Eya og vores egen "amazing boy" Jarfa's Tsaikka *Tuuri' behøvede jeg ikke mange minutters betænkelighed.
Jeg har kendt Eya og hendes familie i nogle år, og sammen med sin "far" Kurt træner de hos mig. 
Jeg var overbevist om at dette var en fantastisk kombination med sunde, fine avlsliner hos begge forældre og i deres stamtavler.
Planen var, at hvis der kom en fin tæve der lige "ramte" mig, og hvor jeg ikke var i tvivl om, hvem faderen var - ja, så skulle vi have en ny tæve ind i vores kennel. 
 
Tuuri er min dreng - og han er tæt knyttet til mig. Lucy var kun få dage gammel da jeg sagde"; lyseblå pige bliver en tro kopi af sin far bare vent og se... - og hun skal helt sikkert være min".
 
Jeg har fulgt Lucy fra hun var 1 døgn gammel og for hver uge der er gået, er hun kommet til at ligne sin far mere og mere på alle måder. Lucy er min nye lille stjerne og for mig er hun..." when dreams come true..."
Lucy er i mine øjne en smuk og bedårende tæve med et varmt og blidt ansigtsudtryk. Hun er sjov, opfindsom og kærlig. Hun er tæt knyttet til sin familie og nyder de hyggelige stunder i sofaen. 
Lucy holder meget af sine gåture og ikke mindst at komme i hundeskoven og lege med de andre hunde. det sjoveste er at løbe stærkt. Lucy kan med alle hunde.  
Lucy ligner sin far Tuuri. Hun er glad for at være ude i sin have, hvor der bliver holdt øje med fuglene og naboernes katte. Når familien og Lucy skal sove så ligger hun sig centralt i det store hus med de mange trapper og døre. Hun vogter og passer på sin familie. Der er ikke meget lyd på hende.
Jeg føler mig lykkelig fordi vi har fået et godt og kærligt hjem til Lucy, 
Jeg ved, at hun hos vores Værtsfamilie har det som "prinsessen på ærten" med egen plads i sofaen. Familien's to drenge samt husets kat nyder at lege med Lucy.
Familien har valgt kaldenavnet Lucy fordi det betyder noget ganske særligt for dem.
Vi følger Lucy og hendes familie med besøg, billeder, hilsener.
Lucy har været med på 3 udstillinger og har fået flotte kritikker og opnået excellent med champion kvalitet. Dommerne kunne rigtig godt lide hende, men Lucy bryder sig ikke om at være med - så Lucy vil ikke blive udstillet yderligere.
 
Lucy er nu avlsgodkendt med de fineste resultater. Jeg glæder mig til det kommende avlsarbejde med Lucy og lige nu venter vi kun på løbetid så vi kan få parret hende med den fine hanhund vi har valgt. En kombination jeg ser meget frem til og planen er at vi beholder forhåbentlig  kommende avlshund fra Lucy.
Læs mere om Lucy's helbredsoplysninger på siden HER
KAUNIS UNELMA CELEBRITY MR. CHAPLIN *KANTAA*
Kantaa er udstationeret og det nyeste medlem af vores avlshunde. Forældrene er vores KBHJV18 Kaunis Unelma Beautiful Miss Safir *Kaya' og NOCH og DKCH Majålkes Rusken, NO.
 
Han er en mild, charmerende og en meget glad finsk lapphund, som nyder opmærksomhed og at være på besøg til leg og løb med sin flok hos os. Kantaa er meget glad for kennelfatter og slipper godt afsted med at gøre ting der ellers er "now go", Kantaa er altid frisk på spilopper!
 
PÅ billedet passer Kantaa på "mor" Maria's fine stol i stuen. :-) 

Han er søn af Kaunis Unelma Beautiful Safir 'Kaya'  og Mål, og på mange måder ligner han sin mor med hans kærlige, blide sind. Kantaa har det skønneste temperament og sind. 

Kantaa er med sit meget varme og blide ansigtsudtryk, - en stor, smuk og bedårende hanhund med en meget tyk og kompakt pelskvalitet.

Han er tillidsfuld, modig og meget nysgerrig. Han er ikke utryg eller bange ved noget, og er rigtig god til at tilpasse sig i nye omgivelser. 
 
Kantaa er en hund, der helst vil være ude (i al slags vejr) og hvis det regner, så er mudrede vandhuller DET BEDSTE!
 
Han er meget lærenem og nyder at lære nyt.
 
Kantaa og Maria går til lydighedstræning, og skal senere i gang med at træne sportræning og nosework da han elsker at bruge sin næse.
 
De gode, lange gåture i skovene og på markerne, hvor han kan få snuset og brugt næsen, er noget af det han nyder allermest. 

Kantaa er legesyg og nysgerrig overfor fremmede, og elsker at lege sammen med andre hunde. Hans bedste legekammerater er hans mor 'Kaya' og morfar 'Tuuri' . Når han er på besøg hos flokken og de løber og leger i haven, har han en FEST!

Kantaa er en meget kærlig og omsorgsfuld familiehund, som altid skal følge med i alt, hvad familien foretager sig. Der er ikke meget "lyd" på Kantaa.
 
Han er en sjov, opfindsom, underholdende og livlig hanhund, med et helt fantastisk temperament. Hans skøre påfund, udtryk og krumspring får meget ofte smilet frem i os.

Kantaa er STOR familiehund i ordets bogstavelige forstand. Han er tæt knyttet til sin familie og nyder at ligge på skødet og blive nusset, få massage og nærvær. Han er en rigtig kælepotte!
Kantaa er udstationeret. Han bor hos Maria og hendes søn i Nylars kun 10 min. fra Skovkrogen.
Vi har ofte besøg af ham, og indimellem overnatter han hos os. Det er rigtig vigtigt, at Kantaa bliver ved med at  være en del af vores flok i Skovkrogen - særligt hos hanhundene,
Vi har et tæt og varmt forhold til Maria som er Kantaa's "mor" i hverdagen. Hun er et fantastisk dejligt, kærligt og omsorgsfuldt menneske.
Maria er ansvarsbevidst og meget bevidst om sin rolle som værtsfamilie og vores samarbejde omkring Kantaa som vores nye avlshund, kan vi ikke ønske bedre. Det er PERFEKT!! 
Maria er en del af Team Kaunis Unelma. Kantaa skal efter planen indgå i vores avlsprogram og han skal med os på udstillinger og rejser. 
I kan læse mere om Kantaa's helbredsoplysninger på siden her
bottom of page